Guláš na červenom víne s karlovarskými knedľami

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Guláš na červenom víne s karlovarskými knedľami

Miro Kubečka
Miro Kubečka

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL oleja
  • 1 PL mletej sladkej papriky
  • 1/2 PL paradajkového pretlaku
  • 1/2 ČL rasce
  • Na knedle:

    • 1 cibuľa, pokrájaná nadrobno
    • 6 rohlíkov, 2 dňových
    • 2 PL posekanej petržlenovej vňate
    • 2 PL masti
    • soľ a korenie
    • 2 vajcia

    M

  • 100 ml mlieka
  • 1 PL hrubej múky
  • 1 štipka mletého
  • muškátového kvetu

  • bavlnená utierka, špagát
  • Ingrediencie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL oleja
  • 1 PL mletej sladkej papriky
  • 1/2 PL paradajkového pretlaku
  • 1/2 ČL rasce
  • Na knedle:

    • 1 cibuľa, pokrájaná nadrobno
    • 6 rohlíkov, 2 dňových
    • 2 PL posekanej petržlenovej vňate
    • 2 PL masti
    • soľ a korenie
    • 2 vajcia

    M

  • 100 ml mlieka
  • 1 PL hrubej múky
  • 1 štipka mletého
  • muškátového kvetu

  • bavlnená utierka, špagát
  • Nutričné hodnoty

    Guláš šetrí čas 🙂 Nemusíte totiž pri ňom veľa stáť, varí sa dlho a na miernom ohni, sem tam ho premiešate, ale inak s ním veľa starostí nie je. Preto je výbornou voľbou, keď pripravujete doma rôzne oslavy a popri varení stíhate aj relaxovať alebo sa venovať hosťom. Na guláš existuje mnoho receptov, každý kuchár zvykne mať vlastné vychytávky a špeciálne ingrediencie, aby jeho guláš bol výnimočne dobrý. Tento guláš vás napriek nenáročnosti prekvapí slávnostným zjavom. Nie je to totiž obyčajný párty guláš na záhradu, ale slávnostné jedlo. A k skvelému gulášu treba mať aj domáce knedle!

    Slávnostný guláš s karlovarskými knedľami

    Postup:

    1. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky asi 3x3cm.
    2. Cesnak a cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame.
    3. V hrnci so sendvičovým dnom, alebo najlepšie v liatinovom na oleji opražíme mäso. Pridáme cibuľu, rascu a po chvíli pridáme aj cesnak s pretlakom a podlejeme vínom. Premiešame a zalejeme vývarom.
    4. Ochutíme mletou paprikou a varíme asi 1,5 -2 hodiny na miernom ohni. Občas premiešame a ak treba, ešte podlejeme vývarom.
    5. Ochutíme soľou, korením a podávame ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou, brusnicovým želé a karlovarskou knedľou.

    Karlovarské knedle:

    1. Rohlíky pokrájame na kocky asi 2x2cm.
    2. Na masti opečieme cibuľku do sklovita. Mlieko rozšľaháme s vajíčkami, koreninami a spolu s cibuľkou prilejeme k rohlíkom. Pomúčime a premiešame.
    3. Do utierky, alebo plátenka na to určeného vložíme hmotu – valec, zatočíme a konce previažeme špagátikom.
    4. Vložíme do vriacej vody a varíme 15-20 minút.
    marináda
    0

    min

    kucharske capice 1