Hľadáte niečo fakt rýchle, ale zároveň super mňam? Tak to si na správnej adrese! Predstavte si túto parádu: voňavá jazmínová ryža a k tomu pikantné krevety s čili. Že už vám slinky tečú? Je to mega jednoduché, ale na tanieri to vyzerá, ako keby si strávil v kuchyni hodiny. Poďme na to!
Postup:
- Jazmínovú ryžu pripravíme obvyklým spôsobom, 1 diel ryže orestujeme na oleji, osolíme a prilejeme 2 diely vody. Prikryjeme pokrievkou a varíme cca 15 minút. Alternatívny spôsob je, že dáme 1 diel ryže variť do 2 dielov vody.
Pre štyri osoby sme použili 200 g ryže a 400 ml vody. - Počas prípravy ryže si pripravíme krevety. Najskôr urobíme marinádu, tak že suroviny na ňu dobre premiešame. Do misky dáme olej, sweet čili omáčku, sušený cesnak, a ostatné korenia. Pridáme krevety a dobre ich marinádou obalíme. Potom ich orestujeme na panvici na rozohriatom oleji.
- Nakrájame si čerstvú mango a uhorku. Mango prerežeme na polovicu a krútivým pohybom ho prepolíme. Časť bez kôstky priečne narežeme a vzniknuté kúsky odrežeme od stonky. Krevety podávame s ryžou a čerstvým mangom a uhorkou. Pred podávaním pridáme rez limetky a čerstvú koriandrovú, či petržlenovú vňať.