Nadýchaný hrnčekový makový koláč

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Nadýchaný hrnčekový makový koláč

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na cesto:

maku

  • 2 hrnčeky kryštálového cukru
  • 2 hrnčeky bieleho jogurtu
  • 1 hrnček oleja
  • 3 vajíčka
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • Na polevu:

    Ingrediencie

    Na cesto:

    maku

  • 2 hrnčeky kryštálového cukru
  • 2 hrnčeky bieleho jogurtu
  • 1 hrnček oleja
  • 3 vajíčka
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • Na polevu:

    Nutričné hodnoty

    Iba misa, varecha a mixér vám stačia na to, aby ste si pripravili tento jednoduchý a najmä rýchly hrnčekový makový koláč. Polejte ho po dopečení osviežujúcou citrónovou polevou a sami nebudete veriť tomu, ako chutný môže byť aj ten najjednoduchší koláč. Keď sme náš hrnčekový makový koláč dopiekli, dofotili a dali ochutnať našim známym, dostalo sa nám krásnej pochvaly, koláč bol nazvaný úplnou vychytávkou. A veru, právom. Kombinácia maku a kyslých citrónov je proste neodolateľná. Vyskúšajte si ho upiecť a ohúri vás aj nadýchané a vláčne cesto. Na záver máme pre vás ešte jeden tip, ak vám ostali dve-tri lyžice lekváru, nebojte sa ich primiešať do cesta spolu s makom. Lekvár cesto obohatí o jemnú ovocnú chuť a dodá mu ešte viac šťavnatosti.

    Nadýchaný hrnčekový makový koláč

    Postup:

    1. V mise vymiešame mixérom vajcia a cukor, spolu s vanilkovým cukrom do nadýchaného bledého krému.
    2. Pridáme biely jogurt, varechou ho vmiešame do vaječnej zmesi a ďalej pridáme olej a tiež ho poriadne vmiešame varechou.
    3. Napokon do zmesi primiešame mak a preosiatu hladkú múku spolu s kypriacim práškom. Všetko vmiešavame iba varechou, cesto tak ostane nadýchané a negumové.
    4. Nalejeme do formy (my sme použili okrúhlu tortovú formu s priemerom 25 cm) a pečieme v dobre vyhriatej rúre na 170 stupňoch asi 40-45 minút.
    5. Po dopečení necháme chvíľu vychladnúť a ešte trochu teplé polejeme polevou, na ktorú preosejeme práškový cukor a mixérom ho dobre vymiešame spolu s citrónovou šťavou dohladka.
    6. Koláč môžeme dozdobiť zrnkami maku alebo citrónovou kôrou z bio citróna.
    salámová pizza
    30

    min