Kuracie soté so zemiakovými plackami má každý rád. Je to taká klasika, ktorú si radi občas dáme. Hlavne vtedy, keď sú placky maličké akurát do ruky a ochutené čerstvou pažítkou. Soté s čerstvými paradajkami má tiež sviežu a šťavnatú chuť.
Kuracie soté s malými chrumkavými plackami presne do ruky
Postup:
-
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Pridáme k ním múku, vajce a veľa na drobno nastrihanej, alebo nakrájanej pažítky. Zmes premiešame a menšie placky smažíme do chrumkava.
-
Kuracie soté nakrájame a orestujeme 5 minút na oleji. Pridáme nakrájané paradajky a šampiňóny, soľ a korenie. Všetko spolu dusíme spolu ďalších 10 až 15 minút.
-
Podávame s plackami, pažítkou a paradajkami.