hráškový krém

Hráškový krém s citrusovou ricottou

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

20

 min

hráškový krém
Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
      • 500 g mrazeného hrášku
      • 500 ml zeleninového vývaru
      • 200 ml smotany na šľahanie
      • Ricotta
      • 1 cibuľa
      • Cesnak
      • Pomaranč
      • Muškátový oriešok
      • Šťava z 1 citróna
      • Maslo
      • Soľ, mleté čierne korenie
      •  

     

Ingrediencie
      • 500 g mrazeného hrášku
      • 500 ml zeleninového vývaru
      • 200 ml smotany na šľahanie
      • Ricotta
      • 1 cibuľa
      • Cesnak
      • Pomaranč
      • Muškátový oriešok
      • Šťava z 1 citróna
      • Maslo
      • Soľ, mleté čierne korenie
      •  

     

Nutričné hodnoty

recept

Tento hráškový krém je osviežujúca a ľahká jarná polievka, ktorá je plná chuti. Hrášok je varené do mäkka a potom rozmixovaný s vývarom na hladký krém. Ricotta je ochutená pomarančovou kôrou  a pridaná do polievky pre kontrastnú textúru a chuť. Táto polievka je ideálna ako predjedlo alebo ľahké jedlo. Je tiež skvelým spôsobom, ako využiť zvyšný hrášok. 

Postup:

  1. Najemno nasekanú cibuľu si pridajte do hrnca spolu s maslom a na miernom ohni orestujte. Prisypte cesnak s hráškom, zalejte ich vývarom a varte, kým obe suroviny nezmäknú.
  2. Následne ponorným mixérom vymixujte polievku dohladka, pridajte smotanu a povarte, kým vám polievka nezovrie. Dochuťte soľou, korením, citrónovou šťavou a muškátovým orieškom. Dobrotu môžete ešte posunúť na vyššiu úroveň pridaním mixu ricotty, pomarančovej kôry a štipky soli.

Rozhodne neoľutujete!