šošovicová na kyslo

Šošovicová na kyslo s vajíčkom a kôprom

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

 

Ingrediencie

 

Nutričné hodnoty

Billa

Šošovicová na kyslo s vajíčkom a kôprom patrí k slávnostnému menu napr. počas Vianoc, ale dobre padne aj v bežný deň, keď jednoducho na ňu dostanete neodolateľnú chuť. 

Postup:

  1. Na oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľku aj s cesnakom, pridajte bobkový list, soľ, korenie, cukor.
  2. Po skaramelizovaní cukru pridajte 1,5 l vody alebo zeleninového vývaru a vopred namočenú šošovicu uvarte do mäkka.
  3. Keď je uvarená, pridajte smotanu a krátko povarte. Dochuťte octom podľa chuti.
  4. Pred podávaním pridajte do hotovej polievky uvarené vajíčko a nasekaný čerstvý kôpor.