Táto jednoduchá minestrone polievka zo sviežich ingrediencií sa výborne hodí k príjemným jarným dňom, keď dostanete chuť na ľahšie jedlo. Pri jej príprave môžete použiť akékoľvek ľubovoľné cestoviny podľa chuti. My sme použili relatívne veľké tortiglioni, dobre sa však hodia aj drobnejšie druhy cestovín ako napr. orzo, tarhoňa, či rôzne mušličky.
Postup:
- Na olivovom oleji orestujeme šalotku, pridáme mletú rascu, nové korenie a bobkový list. Orestujeme. Pridáme tiež cesnak cuketu, brokolicu, fazuľové a hrachové struky, osolíme a okoreníme a znovu dobre orestujeme. Podlejeme zeleninovým vývarom.
- Keď je zelenina polomäkká pridáme špenát, cestoviny a finálne dochutíme soľou a korením. Varíme dokým cestoviny nie sú al dente.
- Minestrone podávame posypanú parmezánom a pokvapkanú olivovým olejom.