Hľadáte chutný a zdravý recept, ktorý je zároveň jednoduchý na prípravu? Pečená mrkva so šošovicou a tzatzikmi si vás získa skvelou chuťou a jednoduchou prípravou! Kombinácia sladkej mrkvy, sýtej šošovice a osviežujúceho tzatziky je perfektná pre ľahký obed alebo večeru. V čase letných grilovačiek môžete mrkvu opiecť na grile Na grile pečená mrkva má ešte výraznejšiu a zaujímavejšiu chuť. Tzatziky sú zároveň osviežujúce najmä v počas teplých dní.
Postup:
- Rúru predhrejte na 200 °C. Mrkvu umyte a očistite, ochuťte soľou a korením, pokvapkajte olivovým olejom. Potom ju posypte mletou paprikou a práškovým cesnakom. Všetko dobre premiešajte, uložte do pekáča a prikryte alobalom. Pečte 20 minút.
- Následne mrkvu vyberte z rúry, alobal odložte a pekáč znova vložte do rúry. Pečte ďalších 10 minút, alebo kým mrkva nezmäkne a nechytí peknú hnedú farbu.
- Kým sa mrkva pečie, pripravte si tzatziki. Uhorky nastrúhajte a sceďte. Do misky s jogurtom pridajte scedené uhorky, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu, olivový olej, soľ, korenie a kôpor. Všetko dobre premiešajte.
- Uvarenú šošovicu pokvapkajte citrónovou šťavou, extra panenským olivovým olejom a sójovou omáčkou. Premiešajte.
- Upečenú mrkvu a šošovicu posypte syrom feta a podávajte s tzatzikmi.