Banánový chlieb s bielou čokoládou

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

40

 min

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

Na menšiu okrúhlu formu, alebo formu na biskupský chlebík:

  • ½ prášku do pečiva
  • 50 g masla
  • Na podávanie:

    • Smotana na šľahanie
    • Biela čokoláda
    • Mandľové lupienky
    Ingrediencie

    Na menšiu okrúhlu formu, alebo formu na biskupský chlebík:

  • ½ prášku do pečiva
  • 50 g masla
  • Na podávanie:

    • Smotana na šľahanie
    • Biela čokoláda
    • Mandľové lupienky

    Nutričné hodnoty

    Billa
    Banánový chlieb je sladký a sýty dezert, ktorý spolu s orieškami poslúži aj ako raňajky, či desiata. Banánovú chuť skvelo doplní biela čokoláda a šľahačka. V lete je výborný s banánovou, alebo čokoládovou zmrzlinou.

    Banánový chlieb je sladká klasika

    Postup:

    1. Roztlačíme 2 banány.

    2. Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme roztopené maslo a roztlačené banány.

    3. Premiešame a pridáme mleté orechy a múku s práškom do pečiva. Už len zľahka premiešame a vylejeme do formy na pečenie.

    4. Povrch môžeme ozdobiť ďalším nakrájaným banánom.

    5. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 až 40 minút na 180 stupňov Celzia.

    6. V panvici na sucho opečieme mandle do zhnednutia. V plechovej miske, alebo malom hrnci, nad parou roztopíme bielu čokoládu.

    7. Banánový chlebík podávame so šľahačkou, poliaty bielou čokoládou a posypaný mandľami.