gumové cukríky recept

Gumové cukríky z ovocia

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na červené cukríky:

Na fialové cukríky:

Na zelené cukríky:

Ingrediencie

Na červené cukríky:

Na fialové cukríky:

Na zelené cukríky:

Nutričné hodnoty

recept

Je to známa vec, deti vždy potešíte niečím malým sladkým. Napríklad také gumené cukríky sú určite dobrý tip. Možno tiež pri príprave sladkostí premýšľate, ako by to šlo zdravšie, bez chemických prísad. Ja už to mám vymyslené a s radosťou ponúkam túto možnosť aj vám. Gumové cukríky musia byť farebné a tu je návod, ako si vyrobiť hneď niekoľko farieb naraz. Chce to len trochu času. Budete tiež potrebovať silikónové formy, ktoré sú teraz už u nás bežne dostupné.

Postup:

  1. Červené gumové cukríky

    Jahody dobre umyjeme, zbavíme stopiek a spolu s trochou citrónovej šťavy dôkladne rozmixujeme. Následne zmes odmeriame, aby sme zistili, koľko agaru budeme potrebovať. Môžeme prípadne pridať aj trochu vody, pokiaľ tekutinu potrebujeme trochu zriediť. Tekutinu vylejeme do hrnca, pridáme med a agar. Za stáleho miešania zmes zahrejeme, až sa agar rozpustí. Môžeme zmes plniť do silikónových foriem. Potom formičky so zmesou dáme stuhnúť na pol hodiny do chladničky.

  2. Fialové gumové cukríky

    Čučoriedky rozmixujeme spolu s trochou citrónovej šťavy. Následne zmes odmeriame, aby sme zistili, koľko agaru budeme potrebovať. Môžeme prípadne pridať aj trochu vody, pokiaľ tekutinu potrebujeme trochu zriediť. Tekutinu vylejeme do hrnca, pridáme med a agar. Za stáleho miešania zmes zahrejeme, až sa agar rozpustí. Môžeme zmes plniť do silikónových foriem. Potom formičky so zmesou dáme stuhnúť na pol hodiny do chladničky.

  3. Zelené gumové cukríky

    Jablká si odšťavíme a následne rozmixujeme spolu s umytým špenátom a trochou citrónovej šťavy. Následne zmes odmeriame, aby sme zistili, koľko agaru budeme potrebovať. Môžeme prípadne pridať aj trochu vody, pokiaľ tekutinu potrebujeme trochu zriediť. Tekutinu vylejeme do hrnca, pridáme med a agar. Za stáleho miešania zmes zahrejeme, až sa agar rozpustí. Môžeme zmes plniť do silikónových foriem. Potom formičky so zmesou dáme stuhnúť na pol hodiny do chladničky.