Bravčová panenka na jablkách

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Pre 2 porcie:

  • 1 ČL dijonskej horčice
  • 2 PL oleja
  • 2 jablká
  • kúsok zázvoru
  • 1 PL sójovej omáčky
  • trochu vody (podľa potreby)
  • kocka masla
  • tymián
  • oregano
  • Ingrediencie

    Pre 2 porcie:

  • 1 ČL dijonskej horčice
  • 2 PL oleja
  • 2 jablká
  • kúsok zázvoru
  • 1 PL sójovej omáčky
  • trochu vody (podľa potreby)
  • kocka masla
  • tymián
  • oregano
  • Nutričné hodnoty

    Billa leták

    Všetky druhy mäsa spolu s ovocím, ktoré nám poskytuje toto najbohatšie ročné obdobie, zladené do skutočnej rapsódie chutí. K dokonalej harmónii prispieva plnosť vône a vytvára tak príbeh, ktorý si chuťové bunky budú dlho pamätať. Vo svojej kuchyni skombinujte najlepšie chute sezóny so svojimi najobľúbenejšími kúskami mäsa. Krehká bravčová panenka v kombinácii so šťavnatými a sviežimi jablkami  je delikatesou, ktorou potešíte nielen seba, ale aj všetkých, ktorí budú sedieť pri vašom stole.

    Bravčová panenka s vôňou jesene

    Postup:

    1. Mäso osoľte a posypte mletým čiernym korením, potrite mletou paprikou a natrite horčicou. Poriadne ho pokvapkajte olejom a nechajte 15 minút odpočinúť. Jablká umyte a nakrájajte.
    2. Do rozpálenej panvice vlejte trochu oleja a keď sa rozohreje, vložte doň panenku a opekajte ju zo všetkých strán. Pridajte nastrúhaný zázvor, sójovú omáčku a premiešajte. Prilejte trochu vody a všetko poduste asi 5 minút. Potom k mäsu pridajte pripravené jablká a trochu masla.
    3. Všetko duste, kým jablká nezmäknú. Podľa potreby pridajte ešte maslo a čerstvé bylinky (tymian a oregano).
    4. Takto pripravená bravčová panenka výborne chutí s čerstvým sezónnym šalátom.
     

    Náš tip:

    • Na prípravu tohto jedla zvoľte kyslejšiu odrodu jabĺk, aby pri varení príliš nezmäkli a nerozpadli sa.