Sladkokyslé bravčové rebrá na čínsky spôsob

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Čas prípravy: 90 min.

Na 4 porcie:

  • 900 g bravčových rebierok
  • 1 pór
  • 50 ml oleja
  • 5 polievkových lyžíc cukru
  • 3 polievkové lyžice vínneho octu
  • 2 polievkové lyžice ryžového vína
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 čajová lyžička nastrúhaného zázvoru
  • štipka mletého

anízu

  • 1 čajová lyžička sezamových semienok
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • Ingrediencie

    Čas prípravy: 90 min.

    Na 4 porcie:

    • 900 g bravčových rebierok
    • 1 pór
    • 50 ml oleja
    • 5 polievkových lyžíc cukru
    • 3 polievkové lyžice vínneho octu
    • 2 polievkové lyžice ryžového vína
    • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
    • 1 čajová lyžička nastrúhaného zázvoru
    • štipka mletého

    anízu

  • 1 čajová lyžička sezamových semienok
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Bravčové rebrá sú klasickou pochúťkou gurmánov. V tomto netradičnom prevedení sa snúbia chute do dokonalej kombinácie.

    Sladkokyslé bravčové rebrá na čínsky spôsob

    Postup:

    1. Bravčové rebrá dôkladne očistite, umyte ich a nasekajte na kúsky (približne 6x3 cm). Kúsky vložte do hrnca a zalejte vodou tak, aby bolo mäso ponorené. Postavte na oheň a keď voda zovrie, povarte mäso ešte 8 minút.
    2. Rebrá vyberte z hrnca a nechajte bokom do sucha odkvapkať. Do wok panvice nalejte olej, pridajte 2 polievkové lyžice cukru a na prudkom ohni zohrievajte za stáleho miešania, až kým cukor nezhnedne.
    3. Vložte oblanšírované rebrá a opekajte približne 10 minút, kým nedostanú peknú farbu. Pridajte ryžové víno a stále miešajte.
    4. Pokvapkajte sójovou omáčkou, pridajte soľ, čierne korenie a mletý aníz. Zalejte 400 ml vody, zakryte pokrievkou, duste na miernom ohni asi tak 40 minút, občas pomiešajte.
    5. Zmiešajte zvyšný cukor s vínnym octom a pridajte k mäsu. Zvýšte teplotu na najvyšší stupeň a za stáleho miešania opekajte ďalších 10 minút. Prisypte strúhaný zázvor, nakrájaný pór, sezamové semienka a ešte 2 minúty povarte.
    6. Hneď podávajte s ľubovoľnou prílohou. Ako príloha postačí aj chlieb.