buchty s lekvárom

Buchty s lekvárom ako od babičky

 | 

Čas prípravy: 

90

 min

Čas varenia: 

45

 min

buchty s lekvárom
Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

90

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Na kvások:

Ingrediencie

Na cesto:

Na kvások:

Nutričné hodnoty

Billa

Domáce buchty s lekvárom sú rodinná klasika, ktorú milujú všetci naprieč generáciami. Len máloktoré pečenie zjednotí rodinu pri jedle tak spoľahlivo, ako práve buchty.

Postup:

  1. Do vlažného mlieka vložte kvasnice, cukor a nechajte vykysnúť.
  2. Do misy vložte všetky prísady na cesto a spolu s vykysnutým kváskom vypracujte vláčne cesto. Ak je cesto tuhšie, pridajte trošku teplého mlieka a poriadne vymieste na vláčne, od misy sa odlepujúce cesto. Na teplom mieste ho nechajte vykysnúť.
  3. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkajte na hrúbku asi 1 cm a nakrájajte na štvorce, ktoré plňte slivkovým lekvárom. Okraje cesta spojte. Buchty poukladajte na dobre vymastený plech vedľa seba, každú pomastite 
    roztopeným maslom aj po bokoch, aby sa nezlepili. Nechajte ešte 10 minút podkysnúť.
  4. Pečte v rúre predhriatej na 170 °C približne 45 minút. Po upečení ich ešte horúce potrite rozpusteným maslom.