Čerešňový dezert Mille Feuille s vanilkovým krémom

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Na cca. 6 porcií:

min. 33 %

  • 2 PL práškového cukru + 1 PL na poprášenie cesta
  • 350 ml plnotučného mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingu (40g)
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 100 g zmäknutého masla
  • Ingrediencie

    Na cca. 6 porcií:

    min. 33 %

  • 2 PL práškového cukru + 1 PL na poprášenie cesta
  • 350 ml plnotučného mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingu (40g)
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 100 g zmäknutého masla
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Čerešňový dezert Mille Feuille je známy francúzsky dezert pretvorený do jednoduchšej, ľahučkej podoby, s neodolateľnými čerešňami. Vyskúšajte v lete aj iné obmeny. Skvelý a nádherný je s višňami, černicami či malinami.

    Čerešňový dezert, ktorý poteší jazýček aj oči

    Postup:

    1. Najskôr si uvaríme pudingový krém: 2/3 mlieka privedieme pomaly k varu, vo zvyšku rozmiešame pudingový prášok a kryštálový cukor. Túto zmes prilejeme k takmer vriacemu mlieku a uvaríme hustý puding. Odstavíme a metličkou ho priebežne miešame, necháme 10-15 minút schladnúť. Potom doň po kúskoch zamiešame metličkou mäkké maslo. Najskôr to bude vyzerať že sa maslo s pudingom nespojí, ale pokračujeme v miešaní, o pár minút dostaneme hladký a lesklý krém. Ten preložíme do cukrárskeho vrecka a dáme chladiť do chladničky.
    2. Rúru zohrejeme na 220 °C. Lístkové cesto rozvinieme a nakrájame na obdĺžniky cca 3x10 cm. Necháme ich vedľa seba a poprášime práškovým cukrom. Pečieme približne 10 minút, ale dávame pozor, aby sa cukor nepripálil. Keď sú kúsky zlaté, vytiahneme ich z rúry a necháme na mriežke úplne vychladnúť.
    3. Z vychladenej šľahačky a 2 lyžíc práškového cukru vyšľaháme hustý krém.
    4. Vychladnuté obdĺžničky opatrne pozdĺžne rozkrojíme vrúbkovaným nožom. Na spodnú časť nanesieme zdobiacim vreckom pudingový krém, navrstvíme ovocie a lyžičkou šľahačku. Zakryjeme vrchnou časťou a jemne pritlačíme. Ozaj len jemne. Poprášime práškovým cukrom a hneď podávame.
    5. Tento dezert je lepšie pripravovať tesne pred podávaním, ak si ho chceme pripraviť v predstihu, skladujeme upečené korpusy v uzatvorenej nádobe v chladnej miestnosti, krém v chladničke a šľahačku si pripravíme tesne pred podávaním.