Gaspačo

Gaspačo

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

5

 min

Gaspačo
Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

5

 min

Ingrediencie

  • 1 uhorka
  • ( menšia šalátová)

  • 1 menšia zelená paprika
  • 1 menšia cibuľa
  •  

  • 1 strúčik cesnaku
  • Na dochutenie: olivový olej, ocot, čili, soľ, mleté čierne korenie, cukor
  • Ingrediencie

  • 1 uhorka
  • ( menšia šalátová)

  • 1 menšia zelená paprika
  • 1 menšia cibuľa
  •  

  • 1 strúčik cesnaku
  • Na dochutenie: olivový olej, ocot, čili, soľ, mleté čierne korenie, cukor
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Gaspačo je viac ako polievka. Je to osviežujúce mediteránske jedlo, ideálne na leto. Polievka nemusí byť len taká, ktorá zahreje. Paradajková polievka pôvodom zo Španielska má úplne opačný efekt: v horúcich dňoch perfektne osvieži a pritom zasýti. Je totiž plná všetkých dobrôt z letnej úrody.

    Gaspačo z čerstvých voňavých paradajok perfektne osvieži

    Postup:

    1. Čerstvé mäsité veľké paradajky umyjeme a sparíme pol minúty vo vriacej vode, schladíme pod prúdom studenej vody a následne ošúpeme.
    2. Nakrájame na kúsky a vložíme do mixéra spolu s kúskami uhorky, papriky, cibule a cesnaku. Rozmixujeme na hladký krém. Už teraz vás ohromí krásna letná vôňa gazpača.
    3. Môžeme pridať aj pár kociek ľadu. Ochutíme olivovým olejom, octom, cukrom, soľou, čili a korením.
    4. Dáme do chladničky poriadne vychladiť.
    5. Podávame s parmezánovými chlebovými krutónmi: Kocky chleba alebo pečiva premiešame s olivovým olejom, trochou najemno strúhaného parmezánu, štipkou soli a štipkou sušeného cesnaku. Rozložíme na papier na pečenie v jednej vrstve a pečieme do zlata, 8-10 minút.
     

    Náš tip:

    • Kto má rád španielsku kuchyňu, určite už o tejto studenej paradajkovo zeleninovej  polievke počul. Originálny španielsky názov je Gazpacho a v horúcom lete, by ste ho mali naozaj vyskúšať.