Koláč s mascarpone z mrkvového cesta

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

35

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

35

 min

Ingrediencie

Korpus:

Na krém:

Ingrediencie

Korpus:

Na krém:

Nutričné hodnoty

Billa

Náš koláč s mascarpone je recept na každú príležitosť. Obstojí na oslave, ale aj ako obyčajná víkendová maškrta. Lahodný mascarpone krém v spojení so šťavnatým mrkvovým cestom sú neodolateľnou kombináciou. Navyše nezaberie veľa času.

Postup:

  1. V jednej misky premiešame suché ingrediencie – preosiatu múku, prášok do pečiva, sódu, soľ a škoricu.

  2. V inej miske prešľaháme vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom, pri nízkych otáčkach zašľaháme olej a acidofilné mlieko.

  3. Prisypeme suché ingrediencie a najemno nastrúhanú mrkvu. Stierkou všetko spolu premiešame len tak dlho, až kým sa suroviny spoja do hladkého cesta.

  4. Vylejeme na papierom vystlaný plech a povrch cesta zarovnáme.

  5. Pečieme pri 200 °C približne 20-30 minút, otestujeme drevenou špajľou. Korpus po upečení necháme vychladnúť.

  6. Na krém vymiešame mascarpone s tvarohom a cukrom do hladka, ochutíme citrónovou kôrou a šťavou.

  7. Po vychladnutí korpusu ho vodorovne prekrojíme na 2 rovnaké polovice a naplníme polovicou krému. Zvyškom krému potrieme povrch a necháme v chladničke odpočinúť.

  8. Pred podávaním môžeme posypať opraženými orieškami alebo len trochou citrónovej kôry.