Náš koláč s mascarpone je recept na každú príležitosť. Obstojí na oslave, ale aj ako obyčajná víkendová maškrta. Lahodný mascarpone krém v spojení so šťavnatým mrkvovým cestom sú neodolateľnou kombináciou. Navyše nezaberie veľa času.
Postup:
-
V jednej misky premiešame suché ingrediencie – preosiatu múku, prášok do pečiva, sódu, soľ a škoricu.
-
V inej miske prešľaháme vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom, pri nízkych otáčkach zašľaháme olej a acidofilné mlieko.
-
Prisypeme suché ingrediencie a najemno nastrúhanú mrkvu. Stierkou všetko spolu premiešame len tak dlho, až kým sa suroviny spoja do hladkého cesta.
-
Vylejeme na papierom vystlaný plech a povrch cesta zarovnáme.
-
Pečieme pri 200 °C približne 20-30 minút, otestujeme drevenou špajľou. Korpus po upečení necháme vychladnúť.
-
Na krém vymiešame mascarpone s tvarohom a cukrom do hladka, ochutíme citrónovou kôrou a šťavou.
-
Po vychladnutí korpusu ho vodorovne prekrojíme na 2 rovnaké polovice a naplníme polovicou krému. Zvyškom krému potrieme povrch a necháme v chladničke odpočinúť.
-
Pred podávaním môžeme posypať opraženými orieškami alebo len trochou citrónovej kôry.