Mandľové sušienky Cantucciny

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

  • 250 celých mandlí
  • 125-150 g celých lieskových orieškov
  • ½ balíčku kypriaceho prášku
  • kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • vajíčko na potretie (môžete vynechať)
  • Ingrediencie

  • 250 celých mandlí
  • 125-150 g celých lieskových orieškov
  • ½ balíčku kypriaceho prášku
  • kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • vajíčko na potretie (môžete vynechať)
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Tieto talianske mandľové sušienky sú neuveriteľne jednoduché na prípravu. Ak ste milovníkom orechov, tak si určite prídete na svoje. Ja ich pripravujem ako vianočné pečivo, a každoročne miznú z krabice ako prvé keďže sú tvrdšie, je dobré si ich namáčať do kávy či čaju, alebo ako to robia taliani - do dezertného vína! Pokojne ich napečte z dvojnásobnej dávky, v uzavretej nádobe vydržia veľmi dlho – aj keď, u nás miznú vždy rýchlosťou svetla.

    Mandľové sušienky Cantucciny

    Postup:

    1. Rúru si vyhrejeme na 180 °C. Plytký plech vystelieme papierom na pečenie. Vo väčšej miske prešľaháme vajíčka s cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou do hustej peny. Pridáme všetky orechy a nakoniec preosiatu múku s kypriacim práškom. Rukami alebo vareškou opatrne všetko spojíme. Pomúčeným rukami rozdelíme zmes na 3 rovnaké časti, a na plechu sformujeme do valčekov. Trochu ich postláčame a uhladíme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme do zlata, približne 25-35 minút.
    2. Ešte horúce ich preložíme na dosku a veľkým ostrým nožnom nakrájame na ½ cm až 1 cm hrubé plátky. Pracujeme svižne, keď valčeky vychladnú, stvrdnú, a bude ťažké ich nakrájať.
    3. Plátky po vychladnutí skladujeme v krabici, alebo v uzatvárateľnej nádobe na suchom mieste.