Obľúbená mrkvová torta v bezlepkovej verzii

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na korpus:

  • 200 g nastrúhanej mrkvy

  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 100 g trstinového cukru
  • 100 g ryžovej múky
  • 50 g pohánkovej múky
  • 4 vajcia
  • 50 ml mlieka
  • (asi 3 PL)

  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • Na plnku:

  • 40 g práškového cukru
  • Kôra z polovice bio citróna
  • 1 mrkva na ozdobenie
  • Ingrediencie

    Na korpus:

    • 200 g nastrúhanej mrkvy

  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 100 g trstinového cukru
  • 100 g ryžovej múky
  • 50 g pohánkovej múky
  • 4 vajcia
  • 50 ml mlieka
  • (asi 3 PL)

  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • Na plnku:

  • 40 g práškového cukru
  • Kôra z polovice bio citróna
  • 1 mrkva na ozdobenie
  • Nutričné hodnoty

    HL25 Web Banner 2120x455px 4
    Mrkvová torta je výnimočný dezert. Majú ju radi deti a snúbi v sebe vlastnosti zdravého dezertu. Preto sme pre vás pripravili aj foto recept na bezlepkovú verziu tohoto dezertu.

    Mrkvová torta pre deti aj v bezlepkovej verzii

    Postup:

    1. Pohánkovú a ryžovú múku premiešame s mletými orechmi, vanilkovým cukrom a kypriacim práškom.
    2. Bielky vyšľaháme do tuha. Žĺtky vyšľaháme s trstinovým cukrom do krémova. Do žĺtkovej zmesi primiešame polovicu suchých prísad (múky s orechmi), pridáme mlieko a rozmiešame.
    3. Teraz pridáme polovicu vyšľahaného bielkového snehu a vmiešame ho do zmesi, rovnako spravíme aj s polovicou strúhanej mrkvy.
    4. Prisypeme druhú polovicu sypkých prísad, druhú polovicu mrkvy a premiešame. Napokon vmiešame do zmesi zvyšok bielkového snehu a cesto vlejeme do formy s 20 cm priemerom. Formu vystelieme papierom na pečenie.
    5. Korpus pečieme na 180 stupňoch v rozohriatej rúre asi 45 minút. Potom ho necháme úplne vychladnúť.
    6. Na plnku dáme do misky čerstvý syr, šľahačku, cukor a citrónovú kôru a mixérom ich vyšľaháme do krémova. Plnku nanesieme na povrch koláča a ozdobíme nastrúhanou mrkvou.