Pečené jablká s medom a orechmi

 | 

Čas prípravy: 

40

 min

Čas varenia: 

30

 min

Miro Kubečka
Miro Kubečka

 | 

Čas prípravy: 

40

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na 4 porcie:

  • 100 g nahrubo mletých vlašských orechov
  • 1/2 ČL škorice
  • 1 PL medu
  • alebo jačmenného sirupu

  • 2 PL (30g) strúhanky
  • 40 g masla
  • Ingrediencie

    Na 4 porcie:

  • 100 g nahrubo mletých vlašských orechov
  • 1/2 ČL škorice
  • 1 PL medu
  • alebo jačmenného sirupu

  • 2 PL (30g) strúhanky
  • 40 g masla
  • Nutričné hodnoty

    recepty
    Pečené jablká naplnené voňavou zmesou orechov, masla, medu, strúhanky a škorice sú jesenná večerná sladká záležitosť bez výčitiek. Len si vyložte nohy, zoberte deku a tanierik s touto dobrotou.

    Pečené jablká s orechmi, medom, maslom a strúhankou sú dezert stvorený na jeseň

    Postup:

    1. Jablká umyjeme, osušíme a odrežeme vrchy jabĺk cca 1 cm od vrchu. Vrchy si odložíme.
    2. Jablká vydlabeme tak, aby hrúbka steny ostala asi 1 cm.
    3. Vydlabanú dužinu, ktorá neobsahuje semienka a ostré časti posekáme, premiešame s orechmi, maslom, strúhankou, medom a škoricou.
    4. Zmesou naplníme jablká, prikryjeme ich vrchmi a dáme piecť do predhriatej rúry na 190 st. C a pečieme asi 30 minút.