Slané palacinky – francúzsky recept

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

10

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na palacinky:

  • 1 a ¼ hrnčeka mlieka
  • 2 lyžice masla
  • Tuk na pečenie
  • Na zdobenie:

  • Prosciutto
  • Čerstvé bylinky, napríklad bazalka
  • Ingrediencie

    Na palacinky:

  • 1 a ¼ hrnčeka mlieka
  • 2 lyžice masla
  • Tuk na pečenie
  • Na zdobenie:

  • Prosciutto
  • Čerstvé bylinky, napríklad bazalka
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Francúzske slané palacinky sú jednoduchý, ale nesmierne efektný recept. Ja robím rada deťom sladké a mužovi takéto delikátne slané palacinky 🙂

    Slané palacinky sú jednoduché, efektné a chutné

    Postup:

    1. Pri príprave cesta na palacinky musíme dbať na to, aby sme múku a soľ najskôr cez jemné sito preosiali do väčšej misky. Maslo musíme rozpustiť a nechať chvíľočku vychladnúť. Môžete to samozrejme urýchliť rozpustením v mikrovlnnej rúre.
    2. V ďalšej mise (môžeme použiť misku z kuchynského robota) rozbijeme vajcia. Pridáme mlieko a za pomoci kuchynského robota vyšľaháme. Keď sa vajcia a mlieko dobre spoja, pridáme vychladnuté maslo a nakoniec ešte po častiach preosiatu múku so soľou. Na konci by sme mali mať krásne nadýchané vláčne cesto.
    3. Panvicu na palacinky si jemne omastíme tukom, najradšej používam slnečnicový olej. Počkáme až bude panvica dostatočne horúca a následne môžeme na panvicu naberačkou naliať tenkú vrstvu cesta. Pečieme chvíľu z jednej strany a potom ešte cca minútu z druhej strany.
    4. Hotové palacinky dáme na plech vystlané papierom na pečenie dostatočne ďaleko od seba. Doprostred dáme trochu strúhaného syra, okolo ktorého urobíme pomyselné hniezdo z prosciutta. Do hniezda ešte opatrne rozklepneme vajcia a potom už len okraje palacinky zahneme smerom k stredu hniezda.
    5. Takto palacinky pečieme v rúre na 200 stupňov Celzia, pokiaľ nebude vajcia podľa nášho očakávania. Pre deti natvrdo, pre dospelých pravdepodobne na mäkko, s polosurovým žĺtkom. Dobrú chuť.
    6. Nebojte je to jednoduché a vďaka niekoľkým tipom budú vaše palacinky tentoraz naozaj jemne, nadýchané a jednoducho tak trochu chuťovo iné. Navyše určite máte u vás doma, tak ako ja aj skutočných mužov, ktorí ani zďaleka neholdujú sladkým palacinkám s marmeládou.
    7. Navrhujem, aby ste to urobili tak ako ja, niekoľko palaciniek natreli deťom s obľúbenou marmeládou a pre tú chlapskú časť rodiny sa vám za malinkú chvíľku v rúre pripraví naozajstná delikatesa.