Tekvicové cestoviny so syrom

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie
  • 1 balenie strúhanej mozzarelly
  • 1 smotana na varenie
  • Soľ a čierne korenie
  • Škorica a / alebo kurkuma
  • Šalvia
  • Ingrediencie
  • 1 balenie strúhanej mozzarelly
  • 1 smotana na varenie
  • Soľ a čierne korenie
  • Škorica a / alebo kurkuma
  • Šalvia
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Tekvicové cestoviny so syrom, konkrétne mozzarellou, ktorá sa roztápa na jazyku sú naozaj hrejivé jesenné jedlo. Horúce a zapečené so syrom a voňavými jesennými koreninami sú poctou tomuto ročnému obdobiu.

    Krémové tekvicové cestoviny so syrom

    Postup:

    1. Tekvicu Hokkaido dobre umyjeme a prepolíme. Vyberieme jadierka, napr. lyžičkou to ide ľahko.
    2. Tekvicu nakrájame aj so šupkou. Tento druh tekvice sa nešúpe. Pečená šupka je veľmi chutná a zdravá zároveň.
    3. Nakrájanú tekvicu vsypeme do zapekacej misy. Pre chuť pridáme niekoľko ošúpaných strúčikov cesnaku.
    4. Môžeme pridať akékoľvek obľúbené jesenné koreniny a bylinky. Skvelá je šalvia, rozmarín, alebo tymian.
    5. Pridáme ďalšie koreniny ako škoricu, mleté čierne korenie, mleté čili, zázvor a kurkumu.
    6. Výdatne pokvapkáme olivovým olejom a posolíme.
    7. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 min na 180 stupňov Celzia.
    8. Preložíme do mixéra a do horúcej tekvice pridáme smotanu. Môžeme použiť aj tyčový mixér.
    9. Rozmixujeme do hladka.
    10. Gnocchi uvaríme podľa návodu, cca 3 minúty. Iné druhy cestovín varíme obvyklým spôsobom cca 10 minút.
    11. Cestoviny preložíme do zapekacej nádoby a premiešame s tekvicovou omáčkou.
    12. Pridáme orechy a strúhaný syr
    13. Zapečieme ešte cca 5 min a podávame horúce, kým je syr teplý a vláčny.