Toskánska krkovička na grile s rukolovým šalátom

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Toskánska krkovička na grile s rukolovým šalátom

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 4 hrubšie plátky bravčovej krkovičky

Na marinádu:

  • 1 veľká červená cibuľa
  • 2 stonky rozmarínu
  • 2 stonky oregana (alebo 1 lyžička sušeného)
  • 1 lyžička mletého rímskeho kmínu
  • 100 ml olivového oleja
  • 50 ml balzamikového octa
  • 2 lyžice tekutého medu
  • soľ a mleté čierne korenie

Na šalát:

  • 300 g  cherry paradajok (pre efekt môžete použiť aj rôzne farby)
  • 4 malé uhorky nakladačky alebo 1 šalátová uhorka
  • 100 g rukoly
  • 50 ml olivového oleja
  • 30 ml bielho vínneho octa
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžica medu
  • soľ a mleté čierne korenie
Ingrediencie
  • 4 hrubšie plátky bravčovej krkovičky

Na marinádu:

  • 1 veľká červená cibuľa
  • 2 stonky rozmarínu
  • 2 stonky oregana (alebo 1 lyžička sušeného)
  • 1 lyžička mletého rímskeho kmínu
  • 100 ml olivového oleja
  • 50 ml balzamikového octa
  • 2 lyžice tekutého medu
  • soľ a mleté čierne korenie

Na šalát:

  • 300 g  cherry paradajok (pre efekt môžete použiť aj rôzne farby)
  • 4 malé uhorky nakladačky alebo 1 šalátová uhorka
  • 100 g rukoly
  • 50 ml olivového oleja
  • 30 ml bielho vínneho octa
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžica medu
  • soľ a mleté čierne korenie

Nutričné hodnoty

Grilovanie na záhrade jednoducho patrí k letu. Krkovička je ideálna na grilovanie, pretože mäso je po upečení krehké a šťavnaté. Len treba dávať pozor, aby nebolo na grile príliš dlho. Pripravte si tentokrát na grilovačku túto výbornú krkovičku, marinovanú v cibuľovo-bylinkovej marináde. Jemná červená cibuľa dodá mäsu sladkastú chuť, bylinky a rímsky kmín zasa ten správny šmrnc.

Bravčová krkovička s ľahkým šalátom

Postup:

  1. Pripravíme si marinádu: cibuľu nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do mixéra spolu s lístkami rozmarínu. Rozmixujeme takmer dohladka. Pridáme nasekané oregano, rímsky kmín, olej, ocot, med, soľ a korenie. Dobre premiešame a do marinády vložíme plátky mäsa tak, aby boli úplne ponorené. Zakryjeme a dáme do chladničky minimálne na 2 hodiny marinovať.  Mäso môžeme nechať v chladničke aj cez noc, v tom prípade vynecháme soľ, mäso osolíme až tesne pred grilovaním. Príliš dlhé pôsobenie soli na mäso spôsobí jeho vysušenie.
  2. Marinované mäso vyberieme aspoň pol hodinu pred grilovaním z chladničky. Na rozpálenom grile plátky mäsa opečieme z každej strany. Podávame so šalátom a chlebom, ktorý si nasucho opečieme na grile.
  3. Šalát si pripravíme takto: rukolu nakrájame nahrubo, pridáme prepolené cherry paradajky a na kocky nakrájané uhorky. Z ostatných prísad vymiešame zálievku a tesne pred podávaním ňou šalát polejeme. Premiešame a podávame k mäsu.
30
min