Grilovaná panenka s tekvicovým jesenným ragú

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 1 cibuľa
  • ½ Hokkaido tekvice
  • 250 ml smotana na varenie
  • soľ, kurkuma a čierne korenie
  • 2 PL rastlinného oleja
  • Bylinky: rozmarín a majorán
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

  • 1 cibuľa
  • ½ Hokkaido tekvice
  • 250 ml smotana na varenie
  • soľ, kurkuma a čierne korenie
  • 2 PL rastlinného oleja
  • Bylinky: rozmarín a majorán
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Grilovaná bravčová panenka s tekvicovým ragú poteší každý jazýček. Pridajte do ragú jemnú smotanu, borievky a bobkový list a vykúzlite aj vy doma nádhernú jesennú chuť tomuto jedlu.

    Grilovaná panenka s ragú v jesennom farebnom vydaní

    Postup:

    1. Panenku ugrilujeme v celku, keď je skoro hotová obalíme ju v bylinkách, osolíme a okoreníme a necháme „dôjsť“ v teple.
    2. Na oleji podusíme ošúpané a nakrájané zemiaky a umytú nakrájanú tekvicu zbavenú jadierok. Prisypeme kurkumu, soľ a čierne korenie.
    3. Orestujeme a podlejeme vodou. Dusíme cca 15 až 20 min.
    4. Keď sú zemiaky a tekvica mäkké pridáme smotanu a ešte chvíľu varíme. Ochutíme čiernym korením a tymianom, alebo majoránom a podávame s čerstvým chlebom.