Gnocchi s domácim pestom – za pár minút na stole

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na pesto:

oleja

  • soľ
  •  

    Ingrediencie

    Na pesto:

    oleja

  • soľ
  •  

    Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Taliansku kuchyňu milujú všetci. Je to najmä vďaka jednoduchej príprave a používaniu kvalitných rôznorodých surovín. Na rozdiel od nás Taliani používajú často čerstvé cestoviny. Aj keď sa to nezdá, rozdiel v chuti naozaj spoznáte. Odporúčame vám skúsiť naše čerstvé gnocchi. Výroba domáceho pesta je nenáročná a veľmi variabilná záležitosť. Skúste si pripraviť naše pesto podľa receptu - aj keď cestoviny nebudú zaliate klasickou omáčkou sľubujeme, že budete nadšení kombináciou parmezánu, bazalky a píniových orieškov. A pochopíte, prečo Taliani nedajú na cestoviny dopustiť 🙂

    Gnocchi á la Genovese

    Postup:

    1. Gnocchi uvaríme v osolenej vode podľa návodu a necháme ich odkvapkať.
    2. Časť vody (asi 1 dl), v ktorej sme ich varili, si necháme bokom.
    3. Nasekanú bazalku, píniové oriešky, strúhaný syr, lisovaný cesnak a asi 50 ml olivového oleja dáme do elektrického mixéra, prípadne použijeme tyčový mixér. Zmes pomixujeme do hustej pasty, pridáme zvyšný olej, soľ a všetko spolu poriadne premiešame. Pesto dáme do sklenenej nádoby.
    4. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme 2 - 3 polievkové lyžice pesta a zamiešame. Pridáme uvarené gnocchi a prilejeme aj odložené 1 dl vody, v ktorých sme ich varili.
    5. Dôkladne premiešame a v prípade potreby môžeme pridať viac pesta a teplé podávať.
    6. Pesto môžeme servírovať aj s cestovinami ako sú penne, špagety, fusilli a podobne.
     

    Náš tip:

    • Pesto môžeme mať uskladnené v chladničke počas 10 dní.
      Zdroj obr.: dreamstime.com