Šťavnaté bravčové karé s kroketami a hlivovou omáčkou

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • 2 cibule
  • , pokrájané na jemno

  • 200 g hlivy ustricovej
  • 500ml smotany na šľahanie
  • soľ
  • korenie
  • 3 vajíčka
  • strúhanka
  • olej
  • maslo
  • Ingrediencie
  • 2 cibule
  • , pokrájané na jemno

  • 200 g hlivy ustricovej
  • 500ml smotany na šľahanie
  • soľ
  • korenie
  • 3 vajíčka
  • strúhanka
  • olej
  • maslo
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    O bravčovom mäse sa hovorí, že nepatrí medzi zdravé potraviny. Neplatí to však pre bravčové karé, ktoré obsahuje len minimum tuku. Nízky obsah tuku je na jednej strane výhoda, na druhej strane vzniká otázka ako docieliť šťavnatosť. Veríme, že s našim návodom a najmä s jemnou hlivovou omáčkou sa vám to určite podarí.

    Bravčové karé s hlivovou omáčkou a zemiakovými kroketami

    Postup:

    1. Mäso z karé si umyjeme a nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na panvici. Prudké opečenie je dôležité, aby sa mäso uzavrelo a ostalo mäkké a šťavnaté.
    2. Potom dáme na 20 minút dopiecť do rúry pri 180 °C a trochu podlejeme s výpekom a vodou.
    3. Medzitým si pripravíme zemiakové krokety. Uvarené zemiaky nastrúhame na jemno, osolíme, pridáme vajíčko a trochu strúhanky. Premiešame a vytvárame šúlky, ktoré potom obalíme vo vajíčku, strúhanke a vyprážame.
    4. Hlivu pokrájame a opražíme na masle s cibuľkou, rozmiešame a pridáme smotanu.
    5. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

    O zázračnej hlive:

    Ak bývate často chorí, určite zaraďte do svojho jedálnička jedlá z hlivy ustricovej. Okrem toho, že sa dá použiť mnohorakými spôsobmi, je veľmi chutná, má nízku energetickú hodnotu (čiže je vhodná aj pri chudnutí) a najmä je zdravá. Je cenená najmä pre látku betaglukán, ktorý nezničíte varením, ani smažením.
    • betaglukán zvyšuje odolnosť proti baktériám a vírusom, pomáha telu bojovať proti rakovine, regeneruje tkanivá a celkovo posilňuje organizmus. Najviac tejto látky sa nachádza v stopke,
    • prírodný zdroj celého radu vitamínov B, D, C, K, proteínov, obsahuje stopové prvky chrómu, medi, železa, jódu, sodíka, selénu a zinku,
    • pomáha uvoľňovať usadené škodliviny, podporuje peristaltiku čriev a vylučovanie,
    • stimuluje imunitu, pôsobí antibakteriálne, antiviroticky a protizápalovo
    • spomaľuje proces starnutia
    • znižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi
    • priaznivo pôsobí kožných a kĺbových ochoreniach a kŕčových žilách
    • zlepšuje činnosť obličiek a pečene
    • zlepšuje metabolizmus
    • zabezpečuje regenarúciu buniek a tým spomaľuje proces starnutia
    • tlmí vedľajšie účinky chemoterapie.