Bravčová panenka na slanine

 | 

Čas prípravy: 

35

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Repkový olej
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica nasekaného rozmarínu
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica lístkov tymiánu
  • potravinársky špagát
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Repkový olej
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica nasekaného rozmarínu
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica lístkov tymiánu
  • potravinársky špagát
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Bravčová panenka je veľká delikatesa. Aby sme dosiahli dokonale šťavnaté mäsko, nesmieme panenku dlho piecť a tým ju vysušiť. S našim receptom sa vám to vždy podarí.

    Bravčová panenka zabalená do slaninky

    Postup:

    1. Mäso očistíme od blán, prekrojíme na dve časti a zo všetkých strán osolíme a okoreníme. Bylinky nasekáme najemno a mäso v nich obalíme.
    2. Na pracovnú dosku si rozložíme plátky slaniny v dvoch radoch tak, aby sa nám okraje prekrývali. Zabalíme doň mäso a previažeme kuchynským špagátom.
    3. Panvicu vhodnú do rúru rozohrejeme, pridáme trochu oleja a mäso opečieme z každej strany do zlata. Opekáme na strednom ohni.
    4. Vložíme do rúry na ďalších 15 minút, ak máte radi prepečené mäso, pečte panenku o niečo dlhšie.
    5. Po vybratí z rúry pridáme do panvice kúsok masla a necháme prikryté alobalom ešte chvíľu odpočívať.
    6. Medzitým si môžeme pripraviť teplý zeleninový šalát: 2 mrkvy1 menšiu cuketu nakrájame škrabkou na tenké prúžky. Na lyžici olivového oleja ich sprudka opekáme asi 2 minúty, osolíme, okoreníme a zastrekneme citrónovou šťavou.
    7. Z mäsa odstránime špagát a ostrým nožom nakrájame na plátky. Podávame napr. s pučenými zemiakmi na masle s pažítkou a teplým šalátom. Ozdobíme bylinkami a prelejeme výpekom z mäsa.