Netradičná polievka z červenej šošovice na zahriatie

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • 2 sladké zemiaky
  • (bataty)

  • 2 mrkvy
  • 1 kukurica
  • polovica póru
  • 250 ml smotany na varenie
  • olivový alebo slnečnicový olej
  • za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • kurkuma
  • podľa chuti chilli papričky (my sme dali 2 ks kayenskej chilli papričky)
  • čierne korenie
  • soľ
  • Ingrediencie
  • 2 sladké zemiaky
  • (bataty)

  • 2 mrkvy
  • 1 kukurica
  • polovica póru
  • 250 ml smotany na varenie
  • olivový alebo slnečnicový olej
  • za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • kurkuma
  • podľa chuti chilli papričky (my sme dali 2 ks kayenskej chilli papričky)
  • čierne korenie
  • soľ
  • Nutričné hodnoty

    W50 Web Banner 1920x455px 3
    Treba vyzbrojiť vitamínmi, liečivými čajíkmi ale aj jedlom, ktoré nielenže naštartuje vašu imunitu, ale bude vám aj chutiť. Presne také jedlo máme pre vás! Navarte si s nami hrejivú hustú polievku chowder. Neviete o čo ide? Chowder polievky sú známe najmä v Spojenom kráľovstve, ktoré sa vyznačuje sychravým a chladným počasím. Angličania, Íri a Škóti sa bežne zohrievajú touto polievkou, ktorej príprava a zloženie sa líšia nielen podľa krajiny ale aj podľa regiónov. Zväčša ide o polievku zmiešanú s mliekom alebo smotanou na varenie, rôznou zeleninou, kukuricou, údenou rybou, mušľami, krevetami alebo aj mäsom. My sme pre vás prichystali vegeteriánsky chowder - polievka z červenej šošovice je priam nabitá vitamínmi. Takto chutne ste proti chrípke iste ešte nebojovali. 🙂

    Polievka z červenej šošovice ako liek na chrípku

    Postup:

    1. Na zohriatom oleji speníme do sklovita na drobno nakrájaný pór, pridáme umytú červenú šošovicu, na malé kúsky nakrájané zemiaky, bataty, mrkvu.
    2. Premiešame a pridáme akurátne množstvo vody, aby jej nebolo ani príliš veľa ani príliš málo a varíme na miernom ohni pod pokrievkou cca 20 minút.
    3. V osobitnom hrnci si uvaríme kukuricu a následne ju nožom zbavíme zrniečok. Pridáme ich do hrnca so zeleninou, zamiešame a prilejeme smotanu na varenie.
    4. Necháme prejsť varom, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu a chilli papričky podľa chuti a zvoľna rozmixujeme ručným ponorným mixérom. Nesnažíme sa všetky kúsky zeleniny úplne rozmixovať.
    5. Podľa chuti polievku zriedime vodou a dochutíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťkou.