Piškótová roláda s mascarpone a jahodami

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na piškótovú roládu:

  • 1 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL vanilky
  • kôra z citróna
  • 4 PL hladkej múky
  • 1 PL kypriaceho prášku
  • Na plnku:

    • 1 šľahačka
    • 250 g mascarpone
    • 2 PL kryštálového cukru
    • čerstvé jahody
    Ingrediencie

    Na piškótovú roládu:

  • 1 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL vanilky
  • kôra z citróna
  • 4 PL hladkej múky
  • 1 PL kypriaceho prášku
  • Na plnku:

    • 1 šľahačka
    • 250 g mascarpone
    • 2 PL kryštálového cukru
    • čerstvé jahody

    Nutričné hodnoty

    W50 Web Banner 1920x455px 3
    Táto piškótová roláda sa hodí na príjemné posadenie pri káve alebo ako dezert po nedeľnom obede. Predstavte si, akú radosť urobíte svojím blízkym, veď kto by nemal rád krémové mascarpone a svieže jahody. Ani príprava vám nezaberie veľa času. Všetko sa to dá stihnúť za 30 minút. Cesto stačí nechať v trúbe 8 minút a ostatné je iba trochu miesenia.

    Piškótová roláda s mascarpone a jahodami na každú príležitosť

    Postup:

    1. Do misky rozbijeme vajíčka, pridáme cukor, vanilku, postrúhame kôru z citróna.
    2. Miešame do nadýchanej bielej peny.
    3. Pridáme preosiatu hladkú múku, kypriaci prášok a zmiešame.
    4. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a uhladíme.
    5. Pečieme na 180 stupňoch Celzia 8 až 10 minút.
    6. Na plnku vyšľaháme šľahačku, v osobitnej miske vymiešame mascarpone a cukor a nakoniec zmiešame. Pridáme jahody.
    7. Hotovú roládu preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, opatrne zrolujeme a necháme vychladnúť.
    8. Rozrolujeme, naplníme a opäť zrolujeme. Pred podávaním posypeme roládu práškovým cukrom a dozdobíme jahodami. Dobrú chuť.