Šťavnaté kuracie stehná na zelenine

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • 4 kuracie stehná
  • 1 paprika, pokrájaná na prúžky cca 5 x 0,2 cm
  • 1 cuketa, pokrájaná na menšie kúsky
  • 70 g údenej slaniny

, pokrájanej na kocky

  • 4 strúčiky cesnaku
  • 10 cm póru, pokrájaný na kolieska cca 7 mm hrubé
  • 4 PL oleja
  • trocha rasce a tymiánu
  • soľ a korenie
  • 3 bobkové listy
  • 800 g šalátových zemiakov
  • petržlenová vňať na posypanie
  • Ingrediencie
    • 4 kuracie stehná
    • 1 paprika, pokrájaná na prúžky cca 5 x 0,2 cm
    • 1 cuketa, pokrájaná na menšie kúsky
    • 70 g údenej slaniny

    , pokrájanej na kocky

  • 4 strúčiky cesnaku
  • 10 cm póru, pokrájaný na kolieska cca 7 mm hrubé
  • 4 PL oleja
  • trocha rasce a tymiánu
  • soľ a korenie
  • 3 bobkové listy
  • 800 g šalátových zemiakov
  • petržlenová vňať na posypanie
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Krídelko alebo stehienko? Tak sa pýtajú v klasickej francúzskej komédii. Tak tentokrát naše obľúbené kuracie stehienko - alebo mäso s rúčkou. Kuracie stehná sú šťavnaté a rýchlo hotové, k tomu pár chrumkavých zemiakov.

    Šťavnaté kuracie stehná - rýchle a chutné pre veľkých aj malých

    Postup:

    1. V hrnci alebo na panvici s hrubším dnom opečieme na oleji slaninku, pór, cesnak a kuracie stehná.
    2. Keď sa mäsko zatiahne, pridáme papriku a cukety, koreniny a ak treba občas podlejeme troškou vody a dusíme pod pokrievkou.
    3. Zemiaky ošúpeme a pokrájame napríklad na pozdĺžne tvary a uvaríme ich v slanej vode s troškou rasce. Scedíme ich a opečieme na panvici.
    4. Podávame s kuracím stehnom a dusenou zeleninou.