Chuť indických jedál je nezameniteľná vďaka používanému koreniu. Pôvodne slovo karí označovalo druh jedla, neskôr sa tento výraz začal používať aj pre zmes korenie. Najčastejšie obsahuje kurkumu, čierne korenie, zázvor, muškátový orech, rascu, chilli. Ku koreniu potrebujete pár kúskov obľúbenej zeleniny a za chvíľu máte hotovo.
Zeleninové karí pre celú rodinu
Postup:
- V liatinovom hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a cesnak a opečieme ich do sklovita.
- Potom pridáme karí korenie, premiešame, ďalej pridáme rajčinu a nastrúhaný zázvor. Posolíme a premiešame.
- Pridáme karfiol a nakrájané a uvarené zemiaky a opäť premiešame.
- Orestujeme a chvíľu podusíme za občasného miešania. Ak treba podlejeme trochou vody, alebo ak máme napríklad nespotrebovaný zeleninový vývar.
- Hotové jedlo preložíme na tanier alebo do misky a podávame s lyžicou kvalitného bieleho jogurtu. Posypeme koriandrovou vňaťou, prípadne trochou čili papričkou.