Hovädzie mäso recept na ázijský spôsob

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • 800 g hovädzieho zadného
  • 3 čili papričky, alebo 2 PL čili pasty
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • olej
  • tymián
  • pažítka a sezam na posypanie
  • Ingrediencie
    • 800 g hovädzieho zadného
    • 3 čili papričky, alebo 2 PL čili pasty
    • 2 PL sójovej omáčky
    • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • olej
  • tymián
  • pažítka a sezam na posypanie
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Hovädzie mäso recept - hovädzie je síce cenovo náročnejšie než kuracie, či bravčové, no stojí za to si ho dať. Je totiž zdrojom bielkovín, tukov a sacharidov, potrebných pre rast svalstva, kvôli čomu ho často nachádzame na jedálničku kulturistov. Je dôležitou súčasťou stravy, preto sme sa rozhodli dať vám tip na jeho netradičnú prípravu. Takže zahoďte predsudky o hovädzine, že je náročné ju dobre pripraviť. Tento recept je jednoduchý a naozaj si pochutnáte. Je ale dôležité dodržať postup prípravy. Hovädzie mäso sa v tomto recepte nevarí niekoľko hodín, no najskôr opeká na prudkom ohni. Rozpálený olej spôsobí, že sa narezané kocky rýchlym pražením uzavrie zvonku a vo vnútri zostáva šťavnaté, mäkučké. Šťavnatosť a krehkosť mäsa totiž priamo závisí od schopnosti udržať v ňom vodu.

    Hovädzie mäso recept - jedlo, ktoré nie je náročné na prípravu

    Postup:

    1. Mäso pokrájame na kocky asi 3x3 cm a opečieme ich na panvici na rozpálenom oleji.
    2. Vyberieme ho na tanier a do panvice pridáme cibuľu a cesnak.
    3. Potom pridáme mäso, čili, tymián, sójovú omáčku, škrob rozpustený v 1 dcl vody a dusíme do mäkka za občasného premiešania.
    4. Ak treba, prilejeme vodu.
    5. Nakoniec posypeme pažítkou a sezamom.
    6. Podávame s ryžou, alebo zelenou fazuľkou.