Videorecept – petržlenová krémová polievka

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • 1 menšia cibuľa
  • soľ a čierne korenie
  • 250 ml smotana na varenie
  • 1 limetka (môže byť aj citrón)
  • petržlenová vňať alebo koriander na podávanie
  • Ingrediencie
  • 1 menšia cibuľa
  • soľ a čierne korenie
  • 250 ml smotana na varenie
  • 1 limetka (môže byť aj citrón)
  • petržlenová vňať alebo koriander na podávanie
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Petržlenová krémová polievka - ako sa hovorí:„V jednoduchosti je krása,“ a tento recept nie je žiadnou výnimkou. Pripravte si jednoduchú krémovú polievku, na ktorej si veľmi pochutíte.

    Petržlenová krémová polievka je čochvíľu hotová

    Postup:

    1. Na oleji podusíme cibuľu. Pridáme ošúpaný a nakrájaný paštrnák či petržlen. Pridáme zemiaky, soľ a čierne korenie. Premiešame. Podlejeme vodou a dusíme cca 10 až 15 min.
    2. Keď je zelenina mäkká, pridáme smotanu, prevrieme a rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka. Ochutíme limetovou alebo citrónovou šťavou a môžeme pridať na drobno nakrájané bylinky petržlen alebo koriander.
    3. Alternatíva s hocijakou koreňovou zeleninou, alebo tekvicou.