Cestoviny, ktoré musíte vyskúšať
Postup:
- Širokú panvicu s ťažkým dnom zohrejeme na strednom plameni. Pozor panvica nesmie byť príliš horúca, ale dosť zohriata na to, aby sa v nej roztopil syr.
- Do pripravenej panvice dáme kúsky gorgonzoly a necháme pomaly rozpustiť, pomáhame si pritom varechou a miešame. Keď je syr takmer roztopený, pridáme smotanu a maslo. Zvýšime plameň a necháme spolu všetko prevariť. Pridáme strúhaný parmezán, ochutíme mletým čiernym korením a ešte raz dobre premiešame. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Medzitým si v osolenej vode uvaríme cestoviny „al dente“, t.j. tak, aby neboli úplne uvarené , nakoľko sa v horúcej omáčke ešte prehrejú a dorobia. Odložíme si z vody, v ktorej sa cestoviny varili pár lyžíc, ak by bolo potrebné omáčku rozriediť.
- Do omáčky vložíme cestoviny, premiešame, ak treba prilejeme vodu s cestovín na rozriedenie. Keď sú cestoviny obalené omáčkou, preložíme ich do taniera a na vrch položíme plátky hrušky a posypeme drvenými vlašskými orechmi.