Krúpoto s kyslou kapustou a kobáskou

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

Nutričné hodnoty

Web Banner 2120x455px (str. 3)
Krupoto je teplý šalát z krúpkov a v tomto prípade z dusenej kyslej kapusty s klobáskou. Zasýti aj zohreje. Pár minút práce a môžete podávať.

Krúpoto

Postup:

  1. Krúpky uvaríme v slanej vode a zlejeme, podobne ako cestoviny.
  2. V panvici ohrejeme 1 lyžicu oleja a pridáme nakrájanú klobásku. Chvíľu orestujeme. Pridáme kyslú kapustu a podľa chuti orestujeme ešte pár minút.
  3.  Pridáme uvarené a zliate krúpky, čierne korenie, cesnak a veľa majoránu.
  4. Dobre premiešame a toto sýte, zimné slovenské jedlo podávame s pohárom piva.