Videorecept – baklažán ako minipizza

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 12 plátkov šunky, rozkrojených na menšie kúsky
  • sušené oregano
  • čerstvá bazalka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

  • 12 plátkov šunky, rozkrojených na menšie kúsky
  • sušené oregano
  • čerstvá bazalka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Žiadne cesto, len baklažán nakrájaný na plátky

    Postup:

    1. Baklažány nakrájame na hrubšie kolieska, posolíme z oboch strán a necháme 15 minút vypotiť. Potom ich osušíme papierovou utierkou,  a pokvapkáme olivovým olejom z oboch strán.
    2. Panvicu zohrejeme a baklažánové kolieska opečieme z každej strany do zlata. Odložíme bokom.
    3. Rúru zohrejeme na 200 °C, pripravíme si plech na pečenie, vystlaný papierom.
    4. Naň poukladáme kolieska baklažánu. Každé potrieme lyžicou paradajkového pyré, obložíme kúskom šunky, rozkrojenými cherry rajčinami, posypeme sušeným oreganom, mletým čiernym korením  a nakoniec strúhaným syrom.
    5. Zapekáme  v rúre pod grilom do zlata, približne 10 -12 minút, kým sa syr neroztečie.
    6. Podávame ozdobené čerstvou bazalkou a kúskom chrumkavej bagety.