Videorecept – zapekaná cuketa s mletým mäsom

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 500 g mletého
  • hovädzieho mäsa

  • 1 cibuľa
  • 3-4 menšie zemiaky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá rasca
  • chilli korenie
  • cherry paradajky
  • Na zálievku:

  • 4 lyžice olivového
  • oleja

  • maslo
  • čerstvá petržlenová vňať
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

  • 500 g mletého
  • hovädzieho mäsa

  • 1 cibuľa
  • 3-4 menšie zemiaky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá rasca
  • chilli korenie
  • cherry paradajky
  • Na zálievku:

  • 4 lyžice olivového
  • oleja

  • maslo
  • čerstvá petržlenová vňať
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Zapekaná cuketa s mletým mäsom - chutný, jednoduchý a na prípravu nenáročný recept, ktorý určite bude radi variť častejšie. Dobrú chuť!

    Zapekaná cuketa

    Postup:

    1. Očistené zemiaky nakrájame na ½ cm plátky, cuketu umyjeme a tiež nakrájame cca 1 cm plátky. Zeleninu posolíme.
    2. Mleté mäso, najemno nasekanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, rascu a chilli korenie spolu dobre premiesime. Z masy tvoríme malé fašírky, ktoré rukami sploštíme na veľkosť koliesok cukety.
    3. Do hranatého alebo okrúhleho pekáča s vyšším okrajom ukladáme striedavo plátky cukety, zemiakov a mäsa. Všetko spolu zalejeme zálievkou, ktorú si pripravíme zmiešaním paprikovej pasty, paradajkového pretlaku, olivového oleja a vody. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
    4. Obsah pekáča obložíme kúskami masla, navrch môžeme dať pár cherry paradajok, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na približne 30 minút. Po pol hodine alobal odstránime a dopečieme ďalších 5-20 minút do zlatohneda.
    5. Necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakovou kašou, ryžou alebo len tak s kúskom chrumkavej bagety.