Videorecept – jarné galetky so špenátom a troma druhmi syra

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

)

  • 70 g fety
  • 40 g strúhaného parmezánu
  • čerstvé bylinky
  • smotana na rozriedenie
  • 2 vajíčka + 1 na potretie
  • čerstvá pažítka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 80 g masla
  • sezamové semienka a černuška na posypanie
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

    )

  • 70 g fety
  • 40 g strúhaného parmezánu
  • čerstvé bylinky
  • smotana na rozriedenie
  • 2 vajíčka + 1 na potretie
  • čerstvá pažítka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 80 g masla
  • sezamové semienka a černuška na posypanie
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Galetky z lístkového cesta

    Postup:

    1. Rúru zohrejeme na 200 °C.  2 plechy na pečenie vystelieme papierom na pečenie.  Z každého lístkového cesta vykrojíme veľké kolieska. Poukladáme na pripravené plechy.
    2. Sparený špenát, ricottu, kúsky Fety, nastrúhaný parmezán, nasekanú pažítku a rozšľahané vajíčka jemne premiešame. Môžeme rozriediť sladkou smotanou. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
    3. Túto náplň rovnomerne rozložíme na pripravené kolieska lístkového cesta, okraje ponecháme voľné. Tie potom opatrne preložíme smerom do stredu. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme semienkami a náplň obložíme tenkými plátkami masla.
    4. Pečieme do zlata približne 20-25 minút.