Piškótová ovocná torta s jahodami – videorecept

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Na plnku:

  • 1 vanilka
  • 3 PL cukru
  • 250 g čerstvých jahôd plus pár na ozdobenie
  • Ingrediencie

    Na cesto:

    Na plnku:

  • 1 vanilka
  • 3 PL cukru
  • 250 g čerstvých jahôd plus pár na ozdobenie
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Ovocná torta vo všetkých svojich variantoch je klasikou svadieb, rodinných osláv, detských párty a taktiež kaviarní a cukrární.

    Ovocná torta s jahodami

    Postup:

    1. Do misky dáme celé vajcia, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru a mixérom šľaháme na vysokých otáčkach, kým nám nevznikne bledá pena veľkého objemu.
    2. Múku si zmiešame s kypriacim práškom a preosejeme. Potom ich jemne vmiešame varechou do vaječnej zmesi.
    3. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie, pekne ho na povrchu uhladíme a pečieme pri 180 stupňoch asi 35 minút.
    4. Po dopečení ho necháme chvíľu stáť vo forme, potom ho opatrne z formy uvoľníme a stiahneme papier na pečenie.
    5. Hotový korpus necháme teraz riadne vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku. Tvaroh vymiešame mixérom do hladka, pridáme vanilku a cukor a znovu vymiešame, aby sa cukor v kréme rozpustil. Do tuha vyšľahanú šľahačku jemne vmiešame gumenou varechou do tvarohu.
    6. Tortu pozdĺžne raz prerežeme, naplníme polovicou krému, posypeme polovicou jahôd. Zvyšok krému použijeme na ozdobenie povrchu torty a na krém naukladáme jahody.