Pečená jahňacina s chrumkavou zeleninou

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu (alebo sušeného)
  • 100 g nahrubo nasekaných mandlí
  • 1 PL najemno nasekaných lístkov rozmarínu
  • 100 g masla
  • 2 PL strúhanky
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • 1 kg zeleniny podľa vlastného výberu
  • Ingrediencie
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu (alebo sušeného)
  • 100 g nahrubo nasekaných mandlí
  • 1 PL najemno nasekaných lístkov rozmarínu
  • 100 g masla
  • 2 PL strúhanky
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • 1 kg zeleniny podľa vlastného výberu
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Pečená jahňacina s chrumkavou zeleninou - vdýchnite nový život svojmu obvyklému veľkonočnému menu a vytvorte úplne nový gastro príbeh. Použite známe a obľúbené prísady úplne novým spôsobom a pripravte obed, o ktorom sa bude ešte dlho hovoriť. Jahňacina je chutné, jemné mäso, má príjemnú vôňu, ktorú netreba ničím „prebíjať“. Stačí ho len pred prípravou dochutiť korením a bylinkami.

    Jahňacina na náš stôl určite patrí

    Postup:

    1. Mäso nasoľte, potrite olejom a horčicou a nechajte marinovať, aby sa chute prepojili a vsiakli do mäsa. Čím dlhšie sa mäso marinuje, tým je jeho chuť delikátnejšia.
    2. Namarinované mäso uložte do pekáča a prilejte trochu oleja, ak je to potrebné. Mäso zalejte 1 dl teplej vody.
    3. Do pekáča pridajte očistenú cibuľu nakrájanú na štvrtky a rozmarín. Pekáč zakryte alobalom, rúru vyhrejte na 180 °C a pečte asi hodinu, dokým mäso nezmäkne.
    4. V mixéri rozmixujte mandle, lístky rozmarínu, maslo, strúhanku, petržlenovú vňať, cesnak, soľ a korenie. Zmesou potrite upečené mäso a vložte ho ešte zapiecť do rúry, dokým nebude mať na povrchu chrumkavú kôrku.
    5. Upečené mäso podávajte so zeleninou, krátko povarenou v osolenej vode.