Fantastický cestovinový šalát so špargľou, bryndzou a bazalkovým pestom

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 1 balenie bryndze
  • 100  g mrazeného hrášku
  • 250 g cherry rajčín
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  •  

    Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

  • 1 balenie bryndze
  • 100  g mrazeného hrášku
  • 250 g cherry rajčín
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  •  

    Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Ako sa vonku otepľuje, začíname mať chuť na niečo sviežejšie, a čo iné, ako šaláty sú tá správna voľba. Ideálne sú také, ktoré sú ľahké, ale zároveň zasýtia a dodajú dostatok živín. Výborné sú napr. cestovinové šaláty, ktoré si môžete jednoducho zabaliť so sebou, kdekoľvek idete. Vyskúšajte náš fantastický cestovinový šalát so špargľou, avokádom a bryndzou. Je vynikajúci teplý, ale chutiť vám bude aj nastudeno. Špargľa je krátkodobá sezónna záležitosť, ktorú by bola škoda premeškať. Preto s chuťou do nej, nie nadarmo sa jej hovorí kráľovská zelenina.

    Fantastický cestovinový šalát s kráľovskou zeleninou

    Postup:

    1. Špargľu umyjeme a odlomíme drevnaté spodné časti. Nakrájame na 3 cm kúsky. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Na posledné 3 minúty vhodíme k cestovinám špargľu a mrazený hrášok.
    2. Z vody, v ktorej sa varia cestoviny si trochu odoberieme do šálky (cca 1 dcl).
    3. Do väčšej šalátovej misky si dáme bazalkové pesto, ktoré zriedime s odloženou vodou z cestovín na redšiu omáčku. Pridáme pár lyžíc olivového oleja a premiešame. Pridáme scedené cestoviny, špargľu a hrášok.  Všetko spolu zľahka premiešame, ale dbáme, aby boli cestoviny dobre obalené pestom.
    4. Avokáda ošúpeme a nakrájame na kocky  (prekrojíme napoly, vyberieme kôstku a lyžicou vyberieme dužinu, ktorú potom nakrájame). Pokvapkáme troškou citrónovej šťavy. Pridáme  k cestovinám, spolu s cherry rajčinami, ktoré sme nakrájali na štvrtinky alebo polovičky.
    5. Ešte raz premiešame a na tanieri obložíme kúskami bryndze. Posypeme lístočkami čerstvej bazalky.