Čokoládová roláda bez múky

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Na plnku:

  • 200 g čerstvého syra

(napríklad Philadelphia alebo Bánovecká nátierka bez príchute)

  • 150 g šľahačky
  • 100 g bielej čokolády
  • asi 100 g čerstvých malín
  • Na ozdobenie:

    Ingrediencie

    Na cesto:

    Na plnku:

    • 200 g čerstvého syra

    (napríklad Philadelphia alebo Bánovecká nátierka bez príchute)

  • 150 g šľahačky
  • 100 g bielej čokolády
  • asi 100 g čerstvých malín
  • Na ozdobenie:

    Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Viete, že dobré koláče a zákusky sa dajú piecť aj bez použitia múky? Táto čokoládová roláda bez múky je jednoduchá na prípravu, úžasne nadýchaná a ľahká a ako sme už naznačili, je úplne bez múky. Jej základ tvoria len tri ingrediencie: kvalitná horká čokoláda, trocha cukru a vajcia. Roládu sme naplnili výbornou osviežujúcou plnkou z čerstvého krémového syra, šľahačky a čerstvých malín.

    Čokoládová roláda bez múky - cesto len z 3 ingrediencií

    Postup:

    1. Horkú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Za občasného premiešania ju necháme vychladnúť.
    2. Vajcia oddelíme. Žĺtky vyšľaháme v mise spolu s práškovým cukrom do bledej peny.
    3. Pomocou gumenej varechy do žĺtkovej zmesi primiešame roztopenú vychladnutú čokoládu. Túto zmes nalejeme na plech, ktorý sme zľahka vytreli tukom a na ten sme prilepili papier na pečenie.
    4. Roládu pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňoch asi 15-18 minút, kým je na povrchu a na dotyk pružná. Roládu rovno po vybratí z rúry opatrne preklopíme na čistú utierku, stiahneme papier na pečenie, opatrne ju zrolujeme a necháme chladnúť.
    5. Medzitým si pripravíme krém. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme ju chladnúť. Čerstvý syr vymiešame do krémova. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Vychladnutú bielu čokoládu vmiešame do krémového syra a napokon do zmesi vmiešame roztopenú čokoládu. Ak je plnka príliš riedka, dáme ju do chladničky stuhnúť.
    6. Keď čokoládová roláda vychladne, opatrne ju rozvinieme (v tejto fáze sa ľahko môže stať, že cesto popraská, to je ale v poriadku, pracujte preto veľmi opatrne a pomaly). Na cesto nanesieme plnku a rozotrieme ju na povrchu, na ňu naukladáme maliny a opatrne zrolujeme späť. Dáme do chladničky stuhnúť.
    7. Pred podávaním posypeme roládu horkým kakaom a ozdobíme malinami.