Bravčové karé s kosťou na grile a medovo-horčicová omáčka

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Čas prípravy: 20 minút + čas na marinovanie/4 porcie

  • 4 väčšie bravčové karé s kosťou (bravčové kotlety)

Na marinádu:

  • 2 PL horčice s horčičnými semienkami
  • 2 PL dijónskej horčice
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 PL jablčného octu
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • niekoľko PL vody
  • 20 g (kocka) masla
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • Ingrediencie

    Čas prípravy: 20 minút + čas na marinovanie/4 porcie

    • 4 väčšie bravčové karé s kosťou (bravčové kotlety)

    Na marinádu:

  • 2 PL horčice s horčičnými semienkami
  • 2 PL dijónskej horčice
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 PL jablčného octu
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • niekoľko PL vody
  • 20 g (kocka) masla
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Voňavé a chutné bravčové karé s kosťou (kotleta) nezískava svoju skvelú chuť len z lahodného mäsa a špecifickú arómu z grilovania nad ohňom. Dôležitou súčasťou je medovo horčicová omáčka/marináda a osmahnutie dohneda. Vyberte vaše obľúbenú zmes korenia alebo si ju pripravte sami. Mäso nechajte v marináde čo najdlhšie, najlepšie cez noc, aby mohli všetky prísady dobre vsiaknuť do mäsa.

    Bravčové karé s kosťou na grile a medovo-horčicová omáčka

    Postup:

    1. Marinádu pripravte zmiešaním všetkých uvedených prísad a zalejte ňou bravčové mäso. Minimálne hodinu nechajte marinovať.
    2. Potom mäso vyberte z marinády (marinádu z mäsa jemne zoškrabte) a opekajte z každej strany na grile asi 5 – 7 minút.
    3. Kým sa mäso griluje, ohrejte zvyšok marinády v druhej panvici. K omáčke pridajte trochu vody, kúsok masla a nechajte prevrieť. Na slabom plameni varte asi 2 – 3 minúty.
    4. Pripravenou omáčkou prelejte ugrilovanú kotletu a jedlo posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou.

    Náš Tip:

    • Mäso neprepichujte vidličkou a na otáčanie používajte kliešte - mäso však neobracajte príliš často.