Red velvet – tvarohový koláč s čokoládou

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na cesto:

  • 2 lyžice vanilkovej esencie, alebo vanilky
  • 4-5 lyžičiek červeného potravinárskeho farbiva
  • 320 ml hladkej múky
  • ¼ lyžičky soli
  • Na tvarohovú zmes:

  • 160 g cukru
  • 2 väčšie vajcia
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • Ingrediencie

    Na cesto:

  • 2 lyžice vanilkovej esencie, alebo vanilky
  • 4-5 lyžičiek červeného potravinárskeho farbiva
  • 320 ml hladkej múky
  • ¼ lyžičky soli
  • Na tvarohovú zmes:

  • 160 g cukru
  • 2 väčšie vajcia
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Premýšľame nad tým, čo nového upiecť ku káve? Prestaňte váhať a hľadať recept lebo Red velvet bude určite ten pravý. Každá z nás, ktorá rada pečie, už názov Red velvet, alebo Červený zamat, určite zachytila. Je to fantastická kombinácia tvarohu, a čokolády a červená farba mu dodá nezvyčajnosť.

    Red velvet ku káve

    Postup:

    1. Najskôr si rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia a plech o rozmeroch 39x29 cm potrieme maslom.
    2. Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu za občasného premiešania.
    3. Vo veľkej miske si ušľaháme vajcia s cukrom, vanilkovou esenciou a červeným farbivom. Po vyšľahaní prilejeme zmes masla a čokolády a miešame, až je zmes hladká. Nebojte sa pridať viac farbiva, zmes by mala byť sýto červená, aby bol koláč hodný svojho mena Red velvet 😉
    4. Ďalej vmiešame suché ingrediencie. Miešajte pomaly kým sa všetko krásne nespojí. Cesto potom vylejeme na vymastený plech.
    5. V ďalšej miske si zmiešate všetky ingrediencie na tvarohovú zmes. Tvaroh, vajcia, cukor s vanilkovou esenciou šľaháme do jemna.
    6. Tvarohovú zmes rovnomerne nalejeme na prvú vrstvu cesta. S nožom, alebo lyžičkou na niekoľkých miestach spodnú a vrchnú vrstvu pomiešame, aby na koláči vznikol mramorový vzhľad.
    7. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 35 - 40 minút. Záleží na vašej rúre. Pred koncom ho pravidelne kontrolujeme, aby sa nepripálil. Ak sa okraje začnú farbiť do hneda, koláč môžeme z rúry vybrať.
    8. Nechajte koláč riadne vychladnúť a až potom ho môžeme krájať. Dobrú chuť.