Odpaľované venčeky s mascarpone – videorecept

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na cesto:

  • pol ČL soli
  • Na plnku:

  • 1 šľahačka
  • drobné čerstvé ovocie na ozdobenie, jahody, maliny (asi 300 g)
  • Ingrediencie

    Na cesto:

  • pol ČL soli
  • Na plnku:

  • 1 šľahačka
  • drobné čerstvé ovocie na ozdobenie, jahody, maliny (asi 300 g)
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Milujete venčeky, ale máte rešpekt pred odpaľovaným cestom? Vyskúšajte to s našim video receptom na odpaľované venčeky. Uvidíte, že to nie je žiadna veda.

    Odpaľované venčeky s mascarpone - recept ideálny na letné dni

    Postup:

    1. Do hrnca dáme variť vodu, soľ a tuk, kým sa tuk nerozpustí a zmes nezačne vrieť.
    2. Do vriacej zmesi prisypeme múku. Varechou hneď miešame, až sa nám vytvorí kašovitá zmes a za stáleho energického miešania krátko povaríme, kým sa nám cesto „neodpaľuje“ od dna hrnca, t.j., keď zamiešate kašu varechou, ostane vám brázda a vy vidíte dno hrnca.
    3. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť, počas chladnutia občas premiešame, lebo tuk sa môže začať oddeľovať od cesta.
    4. Do vychladnutej zmesi po jednom zašľaháme mixérom vajcia. Vznikne nám trochu lepkavá, ale hladšia zmes.
    5. Na plech vystlaný papierom na pečenie zdobiacim vreckom nanášame venčeky. Pokropíme ich vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov na 25-30 minút do zlatohneda.
    6. Na plnku najprv vyšľaháme šľahačku do tuha. Potom vymiešame mascarpone krém s cukrom, kôrou z citróna a vanilkou do hladka.
    7. Šľahačku zľahka vmiešame do mascarpone zmesi.
    8. Upečené venčeky necháme úplne vychladnúť, potom ich prerežeme pozdĺžne na polovicu a plníme krémom pomocou zdobiaceho vrecka. Na krém naukladáme čerstvé ovocie, napr. jahody.
    9. Podávame posypané práškovým cukrom.