Videorecept – mäsové guľky plnené mozzarellou

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

hovädzieho mäsa

  • ½ kg mletého
  • bravčového mäsa

  • 1 vajce
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • soľ, korenie, oregano
  • mozzarellove guličky
  • omáčka Sugo
  • čerstvá bazalka na ozdobu
  • Ingrediencie

    hovädzieho mäsa

  • ½ kg mletého
  • bravčového mäsa

  • 1 vajce
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • soľ, korenie, oregano
  • mozzarellove guličky
  • omáčka Sugo
  • čerstvá bazalka na ozdobu
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Šťavnaté mäsové guľky pečené v rúre s paradajkovou omáčkou. Každý kúsok v sebe ukrýva roztekajúci sa kúsok mozzarelly. Výborné jedlo k cestovinám.

    Mäsové guľky plnené mozzarellou

    Postup:

    1. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov Celzia.
    2. V miske zmiešame oba druhy mletého mäsa, pridáme soľ, korenie, oregano, vajce a cesnak. Všetko dobre premiešame.
    3. Keď je zmes dobre zmiešaná, naberieme menšie množstvo mäsa do jednej ruky a urobíme guľku. Do nej potom vtisneme menšiu guličku mozzarelly a znovu zahladíme rukami, aby mäsová guľka zostala hladká a mozzarella nevykúkala. Hotové mäsové guľky poukladáme na tácku.
    4. Na dno pekáča vylejeme omáčku Sugo s trochou vody a poukladáme do nej guľky.
    5. Pekáč dáme piecť bez prikrývky do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 30 až 40 minút.
    6. Hotové jedlo servírujeme s cestovinami, alebo len tak s pečivom, ozdobený bazalkou.