Tekvica hokkaido so zeleninou – videorecept

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

a mrkiev

  • šalotka
  • polovica menšej tekvice hokkaido
  • cuketa
  • petržlenová vňať
  • smotana na varenie
  • čierne korenie a soľ
  • olej
  • Ingrediencie

    a mrkiev

  • šalotka
  • polovica menšej tekvice hokkaido
  • cuketa
  • petržlenová vňať
  • smotana na varenie
  • čierne korenie a soľ
  • olej
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Výborná tekvica hokkaido so zeleninou na ľahkú večeru

    Postup:

    1. Šalotky nakrájame na pásiky, zemiaky dôkladne umyjeme a nakrájame na plátky.
    2. Na oleji opečieme šalotky, pridáme zemiaky a ešte trochu opekáme.
    3. Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a pridáme k zelenine na panvičke.
    4. Z polovice tekvice vyberieme jadierka, nakrájame ju na kúsky a pridáme do panvice, umytú cuketu nakrájame na kúsky a pridáme k zelenine.
    5. Tekvicu hokkaido so zeleninu spolu orestujeme.
    6. Podlejeme ju smotanou na varenie a dusíme, kým zelenina nie je mäkká. Občas premiešame. Keď je zelenina takmer mäkká, pridáme zbytok smotany, soľ, čierne korenie a veľa petržlenovej vňate.
    7. Podávame ako vegetariánske jedlo, alebo aj ako prílohu k mäsu.