Bravčová roláda z bôčika na Florentínsky spôsob

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

oleja

  • soľ a korenie
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • Ingrediencie

    oleja

  • soľ a korenie
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Veď roláda nemusí byť len s cukrom a krémom 🙂 Bravčová roláda z bôčika, plnená mozzarellou, špenátom a voňavými bylinkami je tiež delikatesa. A okrem toho je výborná aj za studena na druhý deň. Teda ak vám niečo ostane. Ak sa raz naučíte robiť roládu z mäsa, budete ich robiť častejšie - dá sa s nimi pekne vyhrať, vyzerajú krásne a pri použití jedného mäsa, máte stále iné jedlo, v závislosti od plnky.

    Bravčové mäso s mozzarellou, špenátom a bylinkami

    Postup:

    1. Časť byliniek si posekáme a časť necháme vcelku (tie dáme priamo do pekáča).
    2. Bravčové mäso rozrežeme pozdĺžne (na plocho, aby sme získali čo najväčšiu väčšiu plochu na roládu) na hrúbku asi 7 mm.
    3. Natrieme ho pretlačeným cesnakom, osolíme, okoreníme a posypeme posekanými bylinkami (tymianom, šalviou, rozmarínom a pažítkou). Na vrch poukladáme špenát a mozzarellu.
    4. Takto pripravené mäso zavinieme, posolíme a vložíme do pekáča s 200 ml vody, olejom a celými bylinkami, ktoré nám ostali. Pečieme pri teplote 160-180 stupňov C asi 60-90 minút. (Pred vložením do pekáča môžeme roládu sprudka opiecť na panvici z každej strany, cca 1 minútu.)
    5. Bravčová roláda je výborná s opečenými zemiakmi a šalátom.

     

    Náš tip:

    • Roládu previažeme potravinárskym špagátom alebo použijeme napichovadlá. Pre ešte lepšiu chuť, môžeme pridať k výpeku kúsok slaninky.