Videorecept – kuracie mäso s omáčkou

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • soľ, čierne korenie
  • 220 g šampiňónov
  • Na omáčku:

    Ingrediencie
  • soľ, čierne korenie
  • 220 g šampiňónov
  • Na omáčku:

    Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Kuracie mäso s omáčkou - dobre spravené kuracie prsia potešia každého milovníka mäsa. Keď ho skombinujeme s parmezánom a šampiňónmi, vznikne nám veľmi chutné a jednoducho pripraviteľné jedlo.

    Kuracie mäso s omáčkou a šampiňónmi

    Postup:

    1. Plátky mäsa osolíme a okoreníme čiernym korením.
    2. Na panvici zohrejeme olej a kuracie prsia na ňom opečieme dozlatista. Po upečení ich odložíme.
    3. Na panvicu vysypeme nakrájané šampiňóny a opečieme ich rovnomerne z oboch strán. Hotové šampiňóny tiež odložíme.
    4. Na panvicu dáme rozpustiť maslo, pridáme pretlačený cesnak, hladkú múku a chvíľu necháme v horúcom pečení spojiť.
    5. Keď sa múka začne farbiť do zlatista, prilejme kurací vývar, smotanu na šľahanie, parmezán, cesnakový prášok, soľ a čierne korenie. Omáčku neustále miešame. Vďaka múke rýchlo začne hustnúť.
    6. Potom do omáčky pridáme šampiňóny, nakrájaný špenát, premiešame a vložíme kuracie mäso, aby sa pred podávaním malo možnosť trochu zohriať.