Videorecept – Pečený králik na červenom víne

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • soľ, čierne korenie
  • Ingrediencie
  • soľ, čierne korenie
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Pečený králik na červenom víne - pokiaľ idete variť pre špeciálneho hosťa/hostí, budete potrebovať trošku elegancie a vážnosti. S týmto receptom to hravo zvládnete, tak do toho!

    Pečený králik na červenom víne

    Postup:

    1. Najskôr si rozohrejeme rúru na 160 ° stupňov Celzia.
    2. V menšej miske zmiešame červené víno, vínny ocot a cukor.
    3. Naporcovaného králika osolíme, okoreníme a obalíme v múke. V hlbokej panvici rozohrejeme olej a pripravené mäso spolu s celými strúčikmi cesnaku na strednom plameni restujeme dohneda.
    4. Pripravíme si liatinový hrniec a králika spolu s cesnakom do neho vložíme. Na panvicu so šťavou z králika pridáme paradajkový pretlak a minútku restujeme. Prilejeme zmes s vínom a necháme prejsť varom, aby sa alkohol odparil. Pridáme trochu vývaru, premiešame a nakoniec šťavou zalejeme králika.
    5. Králik by mal byť ponorený aspoň z troch štvrtín. Potom už stačí pridať bobkový list a rozmarín.
    6. Prikrytého ho dáme piecť do rúry na 160 stupňov Celzia asi tak na 2 hodiny.
    7. Po upečení mäso z hrnca vyberieme. Samotnú omáčku ešte na záver zredukujeme na vysokom plameni, po dobu 5- 10 minút. Prípadne ju ešte dosolíme a pridáme nakrájané maslo, ktoré omáčke dodá lesk a tú pravú konzistenciu.
    8. Králika podávame zdobeného rozmarínom.