Cheesecake na Slovensku zdomácnel a dnes je to obľúbená dobrota, ktorú ponúka takmer každá cukráreň alebo reštaurácia. S týmto receptom nebudete mať veľa práce ani doma, lebo tento tvarohový cheesecake je nepečený. Je v ňom však výrazná čokoláda a čerstvé jahody - takže úspech zaručený.
Nepečený cheesecake - rýchlovka z tvarohu, čokolády a jahôd
Postup:
- Maslo si necháme rozpustiť.
- Sušienky rozdrvíme nožom na doske a spojíme ich s maslom.
- Premiestnime ich do tortovej formy a trochu ich naspodu utlačíme.
- Formu dáme do chladničky alebo mrazničky na 15 min stuhnúť.
- V miske prešľaháme tvaroh, šľahačku a cukor. 2 PL šľahačky si necháme na rozpustenie čokolády.
- Tvarohový krém natrieme na sušienkový základ a dáme opäť vychladiť a stuhnúť.
- V miske nad parou zohrejeme 2 PL šľahačky, pridáme nalámanú čokoládu a premiešavame do rozpustenia.
- Čokoládu nalejeme na tvarohový základ a pokladieme jahodami.
- Cheesecake dozdobíme a dochutíme čerstvým ovocím, sušienkami a mätou.